Grid-Iron american football game language selector
Language
ČeštinaDanskDeutsch
EnglishEspañolEspañol (Latinoamérica)
FrançaisItalianoMagyar
NederlandsPolskiPortuguês (Brasil)
RomânăSlovenčinaSlovenščina
SrpskiSuomiБългарски
РусскийУкраїнська 
Register
Login
Yleistä MJ pulinaa
Forum index >> Suomi >> Yleistä MJ pulinaa Goto page : 1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16
 
whitenekkeGI Supporter
Posts: 632
Joined: 2013-07-30
I.1
Offline
Posted on 2018-12-21 22:16:48
No niin!
Nyt kun syke on palannut normaalilukemiin niin lienee paikallaan avata tässä 12yo Glenlivetin, Luna Negran ja hyvän ystäväni A.Le Coqin kanssa mitä helvettiä oikein tapahtui 20. joulukuuta Herran vuonna 2018.

Suomi voitti Grid Ironissa maailmanmestaruuden. Kyllä kyllä!

Nyt kun pystikin on jo näkyvissä ja siitä aimo ryypyt vedetty niin avataan ns. kaikilla mausteilla miten ja miksi!


TEMPPU JA KUINKA SE TEHTIIN - GRID IRON WC 23ALKUSARJA:
Saksa - Suomi 41-35OT
Kisat avattiin ns. heittämällä. Tässä vaiheessa mentiin aika pitkälti valmennusosastolta taas ns. defaulteilla, eli laitettiin parhaat kentälle ja katellaan mihin riittää.
Aika perustoimintaa siinä mielessä, että vedettiin "kuin ennen vanhaan" ja tulos jäi GI:n arvontakoneiston päätettäväksi kumpi voittaa. Tällä kertaa Saksa sai pallon OT:lla ja vei pohjiin.
Jälkeenpäinkin sanottuna kokoonpano oli paras mahdollinen niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin.


Suomi - Ranska 49-28
Nyt vaihdettiin -tai lähinnä kokeiltiin, valmennusjohdon hyväksi havaittuun juoksutaktiikkaan koska vastustajan puolustuksen kokoonpano oli sitä luokkaa, että tuosta saattaisi päästä helposti läpi.
Ja niinhän siitä pääsi. Myös puolustus heittoa vastaan oli odotettavissa.

Turkki - Suomi 14-20OT
Meinasi käydä kylmät. Joku päätti pistää harttarit naulaan ja lähti bahamalle kesken kisojen ja näin ollen hyökkäys meni bottaamiseksi. Puolustus kuitenkin toimitti normaalisti heikkoa vastustajaa vastaan ja hämmentynyt sekamiehistö sai puristettua tuurivoiton.

Suomi - Venezuela 56-35
Taas heikompaa vastustajaa vastaan tuli kokeiltua ns. Matti Nykänen -taktiikkaa, eli mentiin fifty-sixty juoksemalla/heittämällä. Ei toiminut valmennusjohdon mielestä tarpeeksi hyvin vaikka periaatteessa helppo voitto olikin.

Suomi - Saksa 49-44
Revanssin paikka ja nyt lähdettiin puhtaasti juoksemaan. Saksa teki samoin ja vaikka statsit on Suomen puolella niin äärimmäisen tiukka kamppailu päättyi lopulta härmäläisten eduksi.

Ranska - Suomi 49-63
Oikeastaan tähän peliin valmennusjohto oli jo päättänyt, että nyt mennään juoksemalla niin kauan kuin perse kestää. Tähän mennessä oli tullut jo statistiikkaa sen verta, että ne kertoi juoksulla olevan paremmat mahdollisuudet pidemmällä tähtäimellä.
Ranskan puolustuskuviot niin ikään suorastaan huusivat, että juoskaa tästä läpi. Ei muuta kuin Atelle pallo kainaloon ja yhtä driveä lukuunottamatta kaikki päätyyn. Silloin yleensä voitetaan. Niin kävi nytkin.

Suomi - Turkki 63-0
Turkin hyökkäys bottaili mutta 7 TD:tä ekalla puoliskolla näytti, että tämä on se meidän vahvuus.

Venezuela - Suomi 14-70
Ja samalla kuviolla mentiin myös käytännössä merkityksemättömään peliin joka osoitti että juoksupeli toimii tällaista puolustusta vastaan. Tähän olisi voinut myös kokeilla jotain uutta tai koittaa hämätä tulevia vastustuksia mutta tulevaisuuden kuviot oli jo selvillä ja tiedettiin, että me ollaan vahvoilla.


JATKOSARJA:
UK - Suomi 35-70
Jatkosarjan alkaessa valmennusjohto kiinnostui turnauksesta ihan tosissaan. UK:n valmentaja mrcasado on hyvinkin tuttu liigapeleistä ja valmennusjohto tuli siihen tulokseen, että hän varmasti odotti suomipojan jatkavan juoksua ja tiesi avaimet sen -ellei nyt pysäyttämiseen, niin hidastamiseen. Siksi annettiin - jopa vähän uhkarohkeasti, MJ-konkari Eliakselle täydet valtuudet viskoa palloa mihin lystää koko peli.
Vastassa oli bottiformaatio joten titaanien taistelua tästä ei tullut. Kuitenkin puolustus sai pidettyä vahvan darkwing -hyökkäyksen 35:ssa pisteessä ja pakotti 6 punttia. Helvetin hieno suoritus.

Suomi - Unkari 49-0
Unkari päätti bottailla hyökkäyksen joten tästä ei jälkipolville jäänyt juuri kerrottavaa. Unkarin puolustuskuviot jätti hyvin tilaa meidän juoksulle joka pönkitti valmennusjohdon uskoa ns. voiton avaimiin.

Suomi - Ruåtsi 48-42OT
Tätä mietittiin pitkään ja hartaasti vaikka jatkopaikka olikin lähes selvä. Ruotsin puolustuksessa oli aukko jota hyödynnettiin ja se riitti niukkaan OT-voittoon. Ruotsin mattinykästaktiikka toimi pelottavan hyvin mutta tällä kertaa onni oli meidän puolella.


PUOLIVÄLIERÄ:
Suomi - Saksa 42-31
Valmennusjohto kaljapäissään manasi, että olisi mieluummin ottanut vastaan kenet tahansa muun kuin taas Saksan koska oli päivänselvää, että ne puolustaa meidän juoksua vastaan mutta edelleen huonot puolustuskuviot käytännössä takasi meille voiton.
Oli niin ikään täysin selvää, että Saksa tulee heittämällä joten taktiikkakuviot laitettiin sen mukaan.
Tähän peliin katsottiin uudestaan, että ketäs tyyppejä meillä siellä kentällä oikein hyörii ja tehtiin muutama miehistövaihdos jolla sitten mentiinkin loppuun asti.
Ja tässä pelissä tuli myös ilmi - kiitos valppaiden isäm maan tarkkailijoiden, että FG-orderit oli ollut päin helvettiä. Ne korjattiin välittömästi pelin jälkeen.

SEMIFINAALI:
Suomi - Espanja
Espanja oli tehnyt kovaa tulosta juoksemalla ja valmennusjohto arpoi pitkään, meinaako hyvä ystäväni tomsen yllättää heittämällä mutta tulin siihen tulokseen, että hölmöhän se olisi jos niin tekisi. Me ei vaihdettu suunnitelmaa vaan mentiin juoksemalla vaikka tiedossa oli, että espanjan puolustus osaa pelata sitä vastaan.
tomsen ottelun jälkeen kertoi, että oli varma meidän yllättävän heittopelillä ja pisti puolustuksen sen mukaan. Se oli meidän onni ja käytännössä tiketti loppuotteluun.

GRANDE FINALE:
Unkari - Suomi 42-45
Finaaliin ei käynyt edes mielessä vaihtaa hyökkäyssuunnitelmaa vaan kyse oli lähinnä mitä puolustetaan. Pitkällisten tilasto-anal-yysien jälkeen valmennusjohto tuli siihen tulokseen, että heittämällä sieltä tullaan ja puolustuksen orderit laitettiin sitä vastaan.
Unkari teki - ehkä vähän huononkin ratkaisun, juosta ekalla ja heittää loput. Näin ollen meillä oli alusta asti taktiikkaetu. Pelaajaetuahan meillä ei ole koskaan ollutkaan.
Vaikka Unkarin puolustus oli pedattu meidän Atte-poikaa vastaan niin tällä kertaa ilmeisesti consistency tuli sen verran meitä vastaan, että antoi Atelle plussaa ja Unkarille miinusta.
Otteluhan venyi ihan viime sekunneille ja sankarin viittahan loppupeleissä soviteltiin kickerin niskaan. "Your team is as good as your kicker" -kuten eräs viisas mies aikanaan sanoi.SUMMA SUMMARUM
Tämä voitto tuli puhtaasti taktikoinnin ansiosta. Suomen pelaajamateriaali ei mitenkään vedä vertoja huippumaille mutta tämä on hyvä osoitus siitä, että pitkäjänteisellä ja ns. tutkivalla journalismilla voi aina pelata oddseja vastaan ja jopa voittaa.
En lähde tässä avaamaan tarkemmin em. taktiikoiden saloja koska pitäähän tässä itsekin vielä liigatasolla pärjätä ja iso osa GI:n suolaa on muutenkin jokaisen valmentajan omat ratkaisut ja pelin salojen selvittäminen.
Lisäksi - vaikka aika räikeästi vedänkin nyt kotiinpäin, niin 14/22 alottavasta pelaajasta on joko nykyisiä tai vähän aika sitten pois potkittuja Elisa Royals Finlandin kasvattamia pelaajia. Ja kasvattamisella tarkoitan nyt oikeiden skillien treenamista MJ-tasolle.
Tämä mestaruus on palkinto myös itselleni henkilökohtaisesti siitä pitkäjänteisestä työstä jota olen tehnyt jo viisi kalenterivuotta juuri tätä tarkoitusta varten. Siinä sivussa toki pärjännyt myös kohtalaisen hyvin liigapeleissä mutta MJ on aina ollut se ykkösjuttu.
Toivottavasti tämä tuhkimotarina antaa intoa myös muille GI-valmentajille tehdä samoin.

Nyt kun ns. kaikki on saavutettu MJ osalta niin nykyinen valmennusjohto jättää tehtävänsä pysyvästi.
Toivoen tietysti, että joku suomalainen tästä jatkaa. Elisa Royals Finland jatkaa vielä MJ-pelaajien tehtailua normaaliin malliin niin kauan kuin rahaa riittää.

Kiitos myös muille suomivalmentajille jotka ovat pelaajia meidän yhteiseen jengiin kasvattaneet.

  
ogie23GI Supporter
Posts: 507
Joined: 2012-02-23
II.2
Offline
Posted on 2018-12-22 8:05:21
Jos nyt kuiteki mietit sitä jatkoo viel rauhas jonku aikaa.
Oli sit kuka oli mut suomalaine koutsi pidetää !

btw. Suomi voitti Elo-rankingin sijoil 3,4 ja 5 olevat jengit, eli vastus oli kovinta mahollista luokkaa. USA keikkuu kärjessä ku niil oli useita botti-matsei ja niit ei oteta laskentaan mukaan.

Eli hyvist asemist voi lähtee seuraavaan kauteen.
Ei muuta ku dynastiaa rakentamaan ja pari mestaruutta perään...
  
HomoRomo
Posts: 210
Posted on 2019-01-27 17:24:07
Se on nyt vajaa viikko aikaa valita Suomelle valmentaja jos meinataan maajoukkue pitää kotimaisissa käsissä. Nyt vaan hakemuksia tulemaan... Kannattaa kokeilla ja varmasti toiset voi auttaa jos kysyttävää tulee.
  
ogie23GI Supporter
Posts: 507
Joined: 2012-02-23
II.2
Offline
Posted on 2019-01-29 11:03:11
Nii jatkaaks Nikke, se ois tietty paras vaihtoehto.

Sillo ku olin yhen kauden nii se oli aika sekava tilanne. Joilleki paikoille ei ollu ketää ja niit piti koittaa keksii jostai. Toisille paikoille oli sit tuplat mitä tartti jne.

Varmaa nyt siel paljo selkeemmät kuviot ja pääsee huomattavasti vähemällä säätämisellä.

Ja yhen kaks kauttaha pärjää ok ku vetää samoil ukoil ja taktiikoil ku viime kaudel ... )

Menkää joku, mä voin tulla tiimii "apukoutsiks".

Mut koitetaa saada joku ratkasu enne dead linee, ettei käy ku brexitis et arvaillaa viime sekunneille et mite täs oikee käy.
  
ogie23GI Supporter
Posts: 507
Joined: 2012-02-23
II.2
Offline
Posted on 2019-01-31 7:23:51
No mikä on tilanne ?
Jatkaako nykyne koutsi ?
Onko ketää yhtää kiinnostunu ottaa pestii ?

Koitetaa nyt saada joku ratkasu et ois suomalaine koutsi.
  
ogie23GI Supporter
Posts: 507
Joined: 2012-02-23
II.2
Offline
Posted on 2019-02-01 10:31:34
No mä meen ehdolle.
Vaalislouganilla: "Äänestäkää ketä tahansa muuta jos siel vaa on muit ehdolla !"
  
ogie23GI Supporter
Posts: 507
Joined: 2012-02-23
II.2
Offline
Posted on 2019-02-12 5:59:36
Lohkoarvonta oli iha ok. Tai ei kyl ollu. Ei yhtää tosihelppoo ja sit piti tunkee heti samaan lohkoon Unkari.

Hyvä pesti, muu ku maailmanmestaruus on takapakkii,,, no, lähetää legendaariseen tyyliin peli kerrallaan taistelee

Jos jollai on tiedos hyvä suomalaine pelaaja maailmalla nii saa laittaa viestii.
  
HomoRomo
Posts: 210
Posted on 2019-02-19 2:36:15
ogie23 wrote:


Hyvä pesti, muu ku maailmanmestaruus on takapakkii,,, no, lähetää legendaariseen tyyliin peli kerrallaan taistelee


Tuo on yks syy miksi pesti ei mua innostanu, toinen on aikapula, mutta oikea asenne, toivottavasti taisteluasenne tarttuu joukkueeseen...
Hmm... Tanska Unkari ja Turkki. Ei ole helppoa päästä jatkoon, mut eikös Turkki oo aika paska porukka? Noi kaks muuta on ihan potentiaalisia maailmanmestaruus ehdokkaita. Arpaonnea ei ollut. Tosi kova lohko.
  
ogie23GI Supporter
Posts: 507
Joined: 2012-02-23
II.2
Offline
Posted on 2019-03-29 20:16:36
Alkusarja on takana ja vikas matsis oli pakkovoiton paikka. Ois siin voinu olla heikompiki vastus ku viime kauden finaalivastustaja , mut tuurit oli meiä puolel ja jatkoon marssitaan päättäväisin askelin.
Unkari meni 2-0, mikä antaa uskoo jatkoon, tosin Tanskalta tuli pataan 0-2. Niide juokupelii ei pysäyttäny mikää.

Eli, pahin katastrofi tuli vältettyy, oli lohko mikä vaa mut jos alla on mestaruus nii muu ku jatkopaikka ois ollu kyl heikosti.

Sit vaa kohti jatkosarjaa ja mitalipelei !
  
HomoRomo
Posts: 210
Posted on 2019-03-30 2:03:28
Isot onnittelut. Kova temppu voittaa Unkari ja vielä kahdesti. Joka tyyppi tietää täällä varmaan kuinka isoja maita Unkari sekä Tanska on GI- maailmassa. Tästä on hyvä jatkaa kisoihin... Toivotaan menestystä ja hieman helpompaa arpaa jatkossa.
  
 
Forum index >> Suomi >> Yleistä MJ pulinaa Goto page : 1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16
Last posts
2021-04-14 21:30
Polish Cup XVI
Author:Jondrus
2021-04-14 19:41
RANKING ARGENTINO DE GI
Author:Cocos
2021-04-14 19:39
World Cup
Author:Chusmi
2021-04-14 11:12
World Cup 30 - Italia
Author:Enefel
2021-04-14 7:09
World Cup
Author:Raira
2021-04-14 3:30
RANKING ARGENTINO DE GI
Author:perlayale