Grid-Iron american football game language selector
Language
ČeštinaDanskDeutsch
EnglishEspañolEspañol (Latinoamérica)
FrançaisItalianoMagyar
NederlandsPolskiPortuguês (Brasil)
RomânăSlovenčinaSlovenščina
SrpskiSuomiБългарски
РусскийУкраїнська 
Register
Login
Savjetovalište
Forum index >> Hrvatska >> Savjetovalište Goto page : 1, 2
 
Hedda
Posts: 64
Posted on 2014-09-14 14:28:40
Dragi svi,

umjesto na sokkeru, ovdje možemo pisati sve probleme, dileme i radosti s kojima se susrećemo svakodnevno. Ako imate nekog igrača koji Vam se ne uklapa u trening i mislite ga staviti na prodaju, slobodno to napišite ovdje da ga netko drugi od naših trenera pokupi da ne propada. Isto tako ako uočite nekog zanimljivog Hrvata na TLu, a nemate novaca,, napišite ovdje pa će ga netko drugi ispratiti
U temi juniori možete keljiti sve zanimljive omladince koje izvučete petkom, znači talent 3,5 i više pa da ih mogu stavljati na listu potencijalnih reprezentativaca i da zajedno pratimo njihov napredak.
Nadam se da će ovaj topic bit poticaj i drugi menadžerima da se aktivnije uključe u igricu i nauče više o taktici.
Evo za početak 2-3 brze:
1. Protiv human igrača pali samo pass igra. Rush u potpunosti izbjegnite. Protiv botova možete igrati run.
2. Igračima maksimalno razvijajte brzinu i snagu, bez toga svi ostali sillovi i neće doći do izražaja. Zgazit će ih.
3. Igrače razvijajte ravnomjerno, znači osim primarnih skillova, razvijajte i sekundarne. Bit će bolji igrači i sporije će im rasti plaće nego da npr. nabijete DL-u tackling 20, plaćate ga 100 000 svaki tjedan i onda mu razvijate footwork i aglity, il ne daj bože, brzinu i snagu (pa cap-a na 13 ).
4. Brzina i snaga se uvijek treniraju prve i na temelju toga se igraču određuje pozicija. Nemali broj puta ćete igraču nabit BPOS na jednoj poziciji i onda zbog niske brzine/snage biti prisiljeni kretati ispočetka i nabijati mu BPOS na drugoj poziciji. Desilo se meni bezbroj puta. Recimo svog Stareka koji ima visok cons i talent 4,5 i predodređen je za velike stvari sam mislio razvijati kao WRa, no desilo se da brzina stala na 18, a snaga na 17. S brzinom 18 uvijek bi imao određeni hendikep jer vrhunski WR mora imati brzinu 20 i biti najbrži igrač na terenu. I tako, iako je dosegao BPOS 5 na pozicjii WR, sad ga treniram za TE i tu će biti vrhunski. Smatra se da igrač mora imati zbroj brzine i snage bar 35 da bi bio vrhunski.
5. Mislite na velike stvari i nikad se ne zadovoljavajte prosjekom! Toga se držite u treniranju igrača i odabiru njihovih pozicija. Hoće li na ovoj poziciji biti vrhunski tj. najbolji na svijetu ili tek osrednje dobar? Točan odgovor je samo ovo prvo.
  
Hedda
Posts: 64
Posted on 2014-09-14 14:34:37
Što se tiče reprezentacije situacija je sljedeća. Mrzim prosječnost, a u ovoj igri ima puno mjesta za napredak. Za nekih 5-6 sezona imat ćemo 10-15 vrhunskih igrača iz moje ekipe, i nadam se bar još toliko kod Vas. Cilj je prvo otići na Svjetsko prvenstvo po prvi put, a onda i ući u top 5. Bit ćemo odlično pokriveni na sljedećim pozicijama:
WR – Mustač 21 god., Šikulec 17 god., oba imaju brzinu 20, jako visok cons (18 i 16) i bit će nezaustavljivi. Tu je svakako i Vnučec koji je kod jednog ozbiljnog engleskog menadžera. On nam je već sad zvijezda. Talent 4,5, brzina 19, cons 16, catching i agility već na 15/14. Tu smo pokriveni.
TE –Starek 19 god., Koludrović 21 god., cons 18 i 16, moći će se nositi s bilo kojim LBom. Tu ubrajam i Šižgorića koji ima 25. godina i sad je već čudo. Šteta što je kod jednog Talijana koji ga dozira s treninzima. Ima talent 4,5, brzinu/snagu 17/20, cons 12. i ravnomjerno je razvijen na catchingu, agilityju, blockingu, positioningu i visionu. Idealno bi bilo da ga skupi netko od naših i končno mu razvije do kraja sve skillove jer ja sad između 13-16. Ja sam pokušao na sve načine nagovorit ga da ga istrenira konačno, ali Talijan je tvrd orah. Ako se netko odluči na njegovu kupovinu, nek pripremi vreću para, puno živaca za bidanje jer bi konkurencija bila ogromna s obzirom da je riječ o vrhunskom TEu, ali i kao nagradu bi dobio zvijer koja je nezustavljiva i sposobna poput Al Bundyja u najboljim danima postići 4 TD u jednoj tekmi. Ukratko, tu smo izvrsno pokriveni.
QB – još uvijek na vidiku nemamo igrača s inteligencijom bar 19 i cons bar 19, talent 4,5, s kojim bi igrali značajniju ulogu na SPu. Zasad najbliži je Tsunamijev Ribić, ali ako on ode visoko u snazi i brzini šteta ga ne razvijati kao safetyja ili linebackera jer smo tu isto jako tanki. Nažalost, QB je pola momčadi, dok tu ne razvijemo pravog igrača, džaba nam ovaj gore WR i TE arsenal koji će biti među najboljima na svijetu.
OL – tu nam trebaju 3 vrhunska igrača (2 tacklea i centar, guardove možemo staviti i snažne igrače s talentom 3,5/4). Ako ih uzgojimo onda ćemo si moći dozviliti mrvicu slabijeg QBa jer će mu oni uvijek davati dovoljno vremena da odigra nešto. Sad, u mojoj momčadi za budućnost tu je Aračić, ali on ima već 25 godina i ne stignem ga razviti do maksimuma, možda će taman imat 1-2 dobre sezone. Ima talent 4,5, snagu 19 i cons 19. Zorica je talent 4 i kandidirat će za poziciju guarda prije svega zato što ima i brzinu i snagu 20 iako je cons osrednjih 9. Dosta nade polažem u Borkovića koji je talent 4,5 s consom 15, zasad je snaga na 16, ako ode do 20, imamo zvijezdu, al tu je zec još u šumi. Ukratko, ako imate igrača sa snagom 20 (može i 19 ajd) i consima iznad 15 gurajte ga na ovu poziciju, trebat će nam!
RB – s ovim engineom, najmanje bitna pozicija u momčadi, RBi uglavnom više služe kao 'pomoćni linemani' odnosno blokiraju prostor za QBa. Stoga, svim RB razvijajte ravnomjerno carrying, agility i blocking, on im je čak važniji od svega. Isto tako stavljajte ih uvijek da igraju FB, a ne HB (osim ako ne igrate s botom pa mislite forsirati run). Tu imam Šrameka, cons je samo 10, brzina i snaga po 17, ali talent je 4,5 pa će nadoknaditi. Nikad ne trošite najveće talente na ovu poziciju jer novi engine nije na vidiku.

Obrana - tu imam neku svoju filozofiju.
DE/DL – ovdje možemo tolerirati i igrača s nižim consima. Zašto? Dok je OL-ima jako bitno da budu postojani i pouzdani, da nemaju loš dan i da na njih možete računati, ovdje je dozvoljeno malo ludosti baš zbog toga što će s druge strane stajati pouzdani OLi. Kako ćete srušiti mrgu od 200 kila, sa snagom 20 i consima 20 koja čuva protivničkog QBa? Tako što ćete imati faktor nepredvidljivosti, znači isto takvu mrgu od 200 kila i sa snagom 20, ali i s nešo nižim consima koji će im omogućiti da ponekad odigraju i više od svojih mogućnosti i baš na račun toga dođu do protivničkog QBa. DLu nije zadatak hvatati protivničke napadače i spriječavati touchdowne. Njima je jedini cilj izvršiti pritisak na protivničkog QB i natjerati ga na loš pass.
Ovo je jedina pozicija u momčadi gdje bih osobno tolerirao niske conse.
Tu ćemo imati vrhunskog igrača Zekića (23 god.), ima talent 4,5 snagu 20, brzinu 15 i cons 17 (jedna od mojih prvih zvijezda, da sam znao što znam sad, gurao bih ga na mjesto OL-a, al neka). Uz to, imam i Gašperova, talent 4,5, snaga 19, cons 8, taman za nekog DL-a

LB – naći vrhunskog srednjeg LBa je teže nego QBa jer uz visok talent i cons, mora imati i visoku snagu i brzinu. Tu imam samo Džaju, al on će biti vanjski LB (brzina i snaga skoro na maksimumu, talent 4,5, cons 11). Znači, trebju nam još 2-3 igrača na toj poziciji. Sve inteligentne mrge gurajte na ovu poziciju, to su igrači koj postižu najveću cijenu u pravilu (ako su pravi, naravno).

CB – oni idu direktno na WRe, što znači da moraju imati brzinu 20 (19 se može tolerirati nekad), uz to im dobro dođe snaga iako nije toliko bitna. Osim tacklinga i agilnosti, svakako im razvijajte i positioning i vison. Tu bi nam dobro došao još jedan vrhunski CB pa imajte na umu ako imate brzog igrača s visokim consima da je za repku bolje da ga razvijate kao CBa jer smo na WRima već izvrsno popunjeni za idućih 10 godina. Taj jedan kojeg već imamo je Štedul, brzina 20, talent 4,5, cons 15. Za neke 2-3 sezone on će već biti na maksimumu i jedan od najbolji CBa u svijetu, a tek mu je 21.god.
SF – još jedna delikatna pozicija. Vrijedi ono isto kao i za LBe. Pravi safety uz visok talent i cons, mora imati i visoku snagu i brzinu. Tu sam mislio stavljati Matetića, al je stao u brzni na 17 pa ništa od toga. Inače, strong safetyiji igraju bliže crti, snažniji su nego brži i učinkovitiji su u zaustavljanju run igre. Shodno tome, većina trenera u postavke momčadi stavlja Free safetyje koji moraju biti jako brzi i pametni jer prate kako se razvija igra i oni su ti posljednji igrači obrane koji pokušavaju zaustaviti napad i protivničke WRe. Tu smo isto tanki.

Kicker/punter - nažalost, tu ću razvijati POdgajskog. Talent 4,5, cons 20, a cap-ao nisko i u brzini i snazi, a inteligencija nije dovoljna za QBa.

Nisam navodio igrače s talentom 3,5 i 4 kojih imamo sve više hvala Bogu i koji će biti jako važni u popunjavanju mjesta u repki jer da vidite s čim sad igramo, smijali biste se. Njih je sve više, kako rekoh, i brzina, snaga i činjenica hoće li možda otići do kraja u razvoju skillova će ovsiti o tome koji će se dokopati mjesta u momčadi (Npr. moj najbolji WR ikad je bio jedan Srbin koji je imao talent samo 3,5 ali je uspio otići do kraja i razviti catching čak do 20, a brzina mu je već bila na 20 i on je svaku loptu pretvarao u TD.)

Isto tako nisam navodio ni talente 4,5 koje imam al koji još nisu došli do cap-a ni u brzini ni snazi pa samim time ne znam na kojoj će poziciji igrati.
Od igrača koje trenutno imamo neke sam izdvojio gore i to je otprilike to
Ne mogu nikako prežaliti CBa Ajdučića. Njegov vlasnik je postao bot i umjesto da ode do skillova 19 i 20 (jer je talent 4,5) zaustavio se na 16-17, ali još gore je što mu je stamina samo 3 što je premalo za neku višu razinu. Užasno mi je žao tog igrača baš. Drugi CB Berišić nam je odličan, ali ima 28 god. i on će karijeru potratiti s ovom skupinom netalentiranih jer će bit prestar kad nam konačno dođe ta generacija koja je sad u stvaranju.
Uglavnom, kad igrača razvijete maksimalno na jednoj poziciji, u prijateljskima ga stavljajte na neku drugu poziciju da i tu razvije BPOS do kraja pa ćemo imat duplu korist od njih
  
Jayjay
Posts: 4
Posted on 2014-09-15 11:13:27
S obzirom da nemam još izgrađene objekte prodajem mlade hrvatske talente da ne propadaju pa ako je netko zainteresiran može ih udomiti:
Murković talent 3,5
Komparić talent 4
Medančić talent 3,5
  
PagoHR
Posts: 0
Posted on 2014-09-16 18:19:06
Hedda moje znaš manje više pa nema smisla da ih sad nabrajam.

Uglavnom, ako tko ima šta za ponuditi uvijek sam zainteresiran za nove mlade dobre HR igrače, trenere imam, para će se naći, infrastrukturu imam...
  
Tsunami
Posts: 0
Posted on 2014-10-23 1:54:25
Jebeni Ribić je stao sa brzinom...jbg zvjezda se zacrvenila tako da ja ne vidim što bi on mogao biti osim QB-a http://prntscr.com/4yse5y
Do sada je bio na kondiciji...jbg sad neznam što dalje dizati snagu ili ići na pass?

Mihalina isto tako, brzina mu stala ali snaga još nije na maksimumu http://prntscr.com/4ysej6 ali isto tako ja nemam ideju što bi on mogao biti s ovakvom brzinom osim linemana ili QB-a ako je bolje da bude QB bio bih ga spreman prodati nekome tko će ga razvijati jer meni QB poziciju u prijateljskima zauzima Ribić sad kad je stao sa brzinom.

Što raditi od Šeparovića http://prntscr.com/4ysfls
Inteligencija je 18 , konzistentnost 20 ali talent 3. Može li on biti solidan LB SF ako skoči na max sa brzinom i/ili snagom?

Ovaj Burčul mi je isto zanimljiv http://prntscr.com/4ysg9b nije max ni u čemu još, inteligencija je solidna 19, talent 4 ali konzistentnost 10......što raditi od njega ? Ja bih ga zbog talenta stavio na LB.....izbjegao bih SF zbog konzistentnosti ?

Što sa Hrgootićem http://prntscr.com/4ysgwx
WR, TE ili na liniju ?

  
Hedda
Posts: 64
Posted on 2014-10-24 0:15:49
Ribić nam je ionako najbolje što trenutno imamo za budućnost na poziciji QBa. Fino ti njemu treniraj passing i viziju paralelno pa da vidiš kakvog ćemo QBa imat za 5-6 sezona. Bit će on odličan.

Za Mihalinu šteta brzine, ali ako ode na snagu bar 19 ne vidim zašto ne bi bio super OL npr.

Šeparović nažalost ima veliki hendikep jer talent 3 nije perspektiva

Burčul će biti super MLB samo strpljivo trenirati takl, postavljanje, viziju i spretnost kad cap-a u brzini i snazi.

Hergotić bi mogao biti zanimljiv OL, samo da vidimo kako će cap-at
  
Tsunami
Posts: 0
Posted on 2014-10-24 12:18:37
Mihalina +1 u snazi i ići će još gore. Istina mogao bi biti dobar OL ali žao mi talenta i prvenstveno inteligencije koja je tada bačena u vjetar jer OL ako se ne varam i ne trebaju inteligenciju. S druge strane ako ga recimo prodam nekom našem za QB opet recimo za repku neće igrati u prvoj postavi jer će Ribić biti u prednosti......Ništa idem mu dizati snagu i spretnost na max pa će mo vidjeti dalje. Je da će mu to dići plaću ali jbg
  
Hedda
Posts: 64
Posted on 2014-10-24 20:54:56
Postoje neke teorije da centralni OL mora imati visoku inteligenciju jer na njega ravno ide MLB koji je uglavnom jako pametan tako da ja kad sastavljam ofenzivnu liniju uvijek gledam da Centar bude inteligentan A to mjesto će u repki izgleda biti rezervirano za Mihalinu s obzirom da će imati snagu bar 19, daj Bože i 20 \o/
Prvo istrenirati snagu do kraja, pa onda usporedo blokiranje, footwork, spretnost i viziju da mu plaća manje raste
  
Tsunami
Posts: 0
Posted on 2014-10-25 17:39:53
Mislim da bi mihalina mogao sa snagom do 20, neznam zašto ali imam naki osjećaj da će ubijat na poziciji OL
  
Tsunami
Posts: 0
Posted on 2014-11-21 8:13:16
Jesu ovo mjenjali nešto sa kartičnim plačanjem premiuma ?
Htio sam produžiti premium, kliknem kao i uvijek sve što treba kad ono traži nekakvu verifikaciju preko kao nekog tokena koji bi trebao dobiti u banci. Nikako ne ide bez toga a do sada je išlo. Umjesto toga pokušao sam platiti premium na recimo World of Tanksu i prolazi. STavio nešto sitno na bwin i naravno prolazi. Mislim stvarno pa i ovako nema ljudi. Neću sigurno plaćati token u banci u kojoj imam samo karticu za internet plaćanja a bez toga premiuma nema mi smisla ovo igrati jer niti vidiš kad je tko napredovao , kome je skil došao na maksimum.....
  
 
Forum index >> Hrvatska >> Savjetovalište Goto page : 1, 2