Grid-Iron american football game language selector
Language
ČeštinaDanskDeutsch
EnglishEspañolEspañol (Latinoamérica)
FrançaisItalianoMagyar
NederlandsPolskiPortuguês (Brasil)
RomânăSlovenčinaSlovenščina
SrpskiSuomiБългарски
РусскийУкраїнська 
Register
Login
Vägen till VM 13
 
Marcus
Posts: 1154
Posted on 2014-12-12 14:49:53
"Road to World Cup 13"
Spelare 1

Vilmer Johansson
Klubb:
Kungälv Gulls
Position: QB
Ålder: 28
Vikt: 137kg
Längd: 182cm

Vilmer Johansson började i sina unga år i Mellansels Ironriders. En på sin tid stor svensk klubb med flera talangfull spelare. Trots samma ålder har Vilmer alltid stått i skuggan av sin då lagkamrat och nu även landslagskollega Jonathan Bengtsson. När den Irländska klubben Captain Morgans i slutet av 2013 fick upp ögonen för honom började karriären ta fart rejält. Med bra träning och bra lagkamrater utvecklades han och det tog inte lång tid innan ett riktigt storlag som Almeria Patriots beslöt sig för att värva Vilmer. Kort därefter stod han även som förste QB i en div2 klubb i North America. På två säsonger lyckades han ta laget till en tredje plats. Trots denna framgång hade han de fd. landslagstränarna inte en tanka på Vilmer i landslaget utan istället fullt förtroende för hans förre rival Jonathan Bengtsson. Det var inte förän den nuvarande coachen Marcus blev vald som Vilmer äntligen skulle få ta på sig den gul/blå tröjan och representera sitt land. Redan van vid att prestera under press från hög div spel i USA visade han verkligen vart skåpet skulle stå och Sverige började nu äntligen kunna utmana stor nationerna. Vilmer har nu på äldre dagar dragit sig tillbaka till svensk mark och spelar för Kungälv Gulls samt fortsatt första val som landslags QB.
  
Marcus
Posts: 1154
Posted on 2014-12-12 14:51:14
Spelare 2

Ossian Jensen
Klubb: ZloZla
Position: QB
Ålder: 22
Vikt: 84kg
Längd: 187cm

Ossian har liksom Vilmer börjat i unga år i Mellansels Ironriders, en klubb som producerat mycket bra ungdomar. Han hamnade tidigt i en låg div klubb i Italien, var trots det ett stort steg för Ossian ut på den internationella marknaden. Här la Ossian sin grund av sin träning till Quarterback, blev aldrig ett första val i Yin Yang men man såg klart att potential fanns. Tränaren i den Italenska såg möjligheten att tjäna en bra slant till ekonomin som svackade genom att lägga ut Ossian på marknaden igen. Ur ingenstans kom den Bulgariska klubben Zlozla fram med ett bud. ZloZla hade en klar idé om att hitta en ersättare åt sin fd. QB Nikolay Daskalov som vars utveckling började avta. Hans plan var att med den stabila tränar stab och rutinerade tips från den Bulgariske landslags quarterbacken skulle få Ossian till en utmärkt ersättare. Nu är tiden inne för Ossian och han briljerar i den balkiska div2 klubben. Han har inte ännu gått om Vilmer Johansson men det skiljer 6 år så framtiden ser mycket ljus ut. Vilmer har dessutom hyllat Ossian som en ”super talang” pga av hans unga ålder och redan tar plats i landslaget som Nr.2. Han ser honom som en värdig konkurrent och ersättare när han själv ska avsluta sin karriär.
  
Marcus
Posts: 1154
Posted on 2014-12-15 10:11:50
Spelare 3

Christer Jonasson

Klubb: Kungälv Gulls
Position: RB/KR
Ålder: 31
Vikt: 101kg
Längd: 180cm

Spelade amerikansk fotboll som ung men hade aldrig någon vidare talang och fick efter ett par säsonger sluta och fokusera på sitt arbete. När han flyttade till Island så kom intresset tillbaka för honom och han började spela för den isländska klubben Svartur Svín. Bara en månad senare när han började bli varm i kläderna igen så fick han ett erbjudande ifrån en Tysk klubb som ville att han skulle spela för dom på heltid. Christer tackade omedelbart ja och fortsatta spela som proffs i Ausberg Devils under kommande 8 månader. Sedan sin tid i Island har Christer deltagit i landslagssammanhang men endast på ”korp nivå” då landslaget var i väldigt dåligt skick på den tiden. När han började närma sig hög ålder tog The Devils manager beslut om att sälja Christer och för endast en liten symbolisk summa blev det en övergång till Kungälv Gulls. Han har sagt att han önskar få avsluta sin karriär i en Svensk klubb men säger även att han kan tänka sig en utomlandsresa till.
  
Marcus
Posts: 1154
Posted on 2014-12-22 10:09:47
Spelare 4

Ludwig Lundgren

Klubb: Minotauros de Perseo
Position: DL
Ålder: 32
Vikt: 172kg
Längd: 203cm

Vår sanne Viking och store veteran Ludwig Lundgren tar en given plats inför nästa års VM. Han har haft en lång karriär som proffs och alltid varit en DL av högsta kvalité
Sin unika fysik kombinerad med grymt skicklig tacklingsteknik har gjort honom till en komplett spelare. På äldre dagar har han blivit skickat från klubb till klubb då ingen klarat av hans höga lönekrav. Ludwig har länge varit lite av en diva men med all rätt. En spelare av hans kaliber ska ha sitt i lönespecen, och det vet han om.

Han är numera bosatt i Spanien där han planerat av fortsätta sin karriär på en lite lägre nivå men har försäkrat oss alla om att landslagsspel är långt ifrån över. Tack o lov säger jag för en sådan spelare lär dröja lång tid innan vi får igen. Tillsammans med Alex Jacobsson kommer han nästa VM återigen bilda en ostoppbar mur av ren power för att samla skalper på de QB's som står i våran väg.

  
Marcus
Posts: 1154
Posted on 2014-12-23 8:46:23
Spelare 5

Marcus Eriksson
Klubb:
Kentucky Thoroughbreds
Position: SF
Ålder: 28
Vikt: 83kg
Längd: 182cm

I slutet av 2011 blev Marcus Eriksson köpt av sin nuvarande klubb i Kentucky (6,3miljoner hamnade summan på). Från början kom han från den fd. klubben Urshults Gladiators som stått för flera stora talanger bl.a. Karl Sandström, Albert Nyman och Peter Hermansson. Tyvärr pga. permanent avvikande ifrån ledningens sida fick denna stor klubb inom Svensk Am. fotboll läggas ner. Men Marcus Eriksson spelade vidare för the Thoroughbreds i den Nord Amerikanska top divisionen där hans karriär sprutade success. För landslaget innebär detta en fantastisk spelare av top kvalité, tillsammans med Rami Andreasson bildar dom en linje av två helt unika Safeties. Ytterligare en given spelare som tillför ett stabilt sista försvar och som vi alltid kan lita på ger sitt max.
  
 
Last posts
2024-03-28 21:55
Cup draw
Author:Arthur Pendragon
2024-03-28 21:12
Cup draw
Author:shmertnickname
2024-03-28 20:19
Cup draw
Author:Tom 1860
2024-03-28 18:31
Cup draw
Author:Radu27
2024-03-28 18:03
Cup draw
Author:philiom